IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австралия, Китай и Япония най-атрактивни за инвестиции в имоти в региона

Това са трите дестинации, предпочитани от инвеститорите и мениджърите на фондове

17:27 | 02.07.09 г.
Австралия, Китай и Япония най-атрактивни за инвестиции в имоти в региона

Австралия, Китай и Япония оглавиха класация на най-привлекателните държави за инвестиции в имоти в азиатско-тихоокеанския регион в годишно проучване на инвестиционните намерения на най-големите инвеститори в сектора в света.

Интересът към Австралия, какъвто миналата година е липсвал, се обяснява с падащите цени на имотите и по-ниската стойност на австралийския долар.

Доскоро инвеститорите търсеха ръст и опортюнистични инвестиции в развиващите се пазари. Тази година проучването показва, че инвеститорите искат възвръщаемост от ключови активи на развитите пазари, обяснява Робърт Лий, управляващ директор на холандската компания Redevco пред австралийското бизнес издание The Australian.

Около половината от инвеститорите и мениджърите на фондове от фондове (фондове, които инвестират в други управлявани фондове) в проучването посочват Австралия и Япония като „най-привлекателни, що се отнася до очаквани резултати в Азия“.

41% от респондентите определят като свой предпочитан избор инвестиции в офис имоти в Австралия и Япония.

Степента на оптимизъм се различава между институционалните инвеститори, мениджърите на фондове и мениджъри на фондове от фондове, като последните са по-оптимистично настроени за Австралия като локация в сравнение с другите две групи.

Според респондентите пазарът в Азия, както и в Австралия, ще се възстанови следващата година, като някои очакват да видят начални признаци на съживяване още тази година.

50% от американските респонденти, в сравнение с 30% от европейските, планират да увеличат инвестициите си в непублични имоти в Азия през следващите една до две години.

В проучването са участвали 73 големи глобални инвестиционни компании като Blackrock, Deka Immobilien Investment, LaSalle Investment Management и Morgan Stanley.

Проучването е проведено от Асоциацията за имоти в Азия заедно с Европейската асоциация на инвеститорите в непублични фондове за имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още