IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Офисите с най-добри перспективи на пазара на имоти в ЦИЕ

Различията на отделните сегменти започват да се задълбочават

11:15 | 02.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Офисите с най-добри перспективи на пазара на имоти в ЦИЕ

Перспективите на инвестиционния пазар в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) започнаха да се разграничават по отношение на отделните сегменти, сочи доклад на консултантската компания CB Richard Ellis (CBRE).

Офис пазарът остава най-ликвидният сегмент в региона.

„Фокусът на институционалните инвеститори е насочен към наистина първокласните офис сгради в развитите пазари в Централна Европа като Прага и Варшава“, казва Павел Шанка от отдел Капиталови пазари в ЦИЕ в компанията. „Въпреки интереса купувачите сега са много внимателни при взимането на решения и сделките продължават да отнемат по-дълго в сравнение с предишните години. Ценовите очаквания на продавачи и купувачи се приближават, като в средносрочен план има перспективи за още по-висока ликвидност.“

Подобно е мнението и на Тим О'Съливан, директор Капиталови пазари в компанията за Унгария.

„Офисите в Будапеща, които генерират приходи, в момента са най-ликвидният сегмент на пазара на имоти. Особено онези офиси на стойност по-малко от 25 млн. евро са най-популярни сред инвеститорите“, казва той.

За разлика от офис сегмента инвестициите в търговски имоти през май са останали на ниско ниво в ЦИЕ. Активността в индустриалния сегмент също значително се е понижила.

Наскоро бе съобщено, че ЦИЕ е отчела общ обем на сделките с бизнес имоти през май от 85 млн. евро, благодарение на две инвестиционни сделки в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още