IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриха втората част на жилищния комплекс "Цариградски" в столицата

Последният, трети етап от комплекса ще бъде завършен до края на 2009 година

13:18 | 01.07.09 г.
Откриха втората част на жилищния комплекс "Цариградски" в столицата

Две години след първата част днес беше открита втората част на комплекс „Цариградски“. Първата част беше завършена през 2007 г.

Откриването на втория етап от столичния комплекс стана непосредствено след първата копка за строителството на улица "Универсиада", която ще обслужва жилищния квартал. Паралелно с уличното строителство ще бъде ремонтирана и достроена трамвайната линия и от есента по нея ще има движение, съобщи БТА.

Комплекс "Цариградски" е жилищен комплекс от затворен тип, като общата разгъната застроена площ на втората част е 43 хил. кв. метра и в нея има 407 апартамента. От тях 99% вече имат собственици, а над половината от магазините също са купени.

В момента в комплекса живеят повече от 1500 души.

Последният, трети етап от комплекса ще бъде завършен до края на 2009 година и в него се очаква да се заселят още 1500 души.

От компанията строител водят преговори за създаването на училище, детска градина, медицински център, супермаркет и училище за летци в комплекса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още