IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на жилищата в Европа ще продължат да падат

Изключение вероятно ще бъде Великобритания, където се очертава много плавно подобрение на пазара, смятат от S&P

17:04 | 24.06.09 г.
Цените на жилищата в Европа ще продължат да падат

Цените на жилищата в повечето европейски страни ще продължат да се понижават, като изключение вероятно ще бъде Великобритания, където се очертава "много плавно подобрение на пазара“, пише в проучване на рейтинговата агенция Standard and Poor's, цитирано от AFP.

В Испания и Ирландия цените ще продължат рязко да се понижават, тъй като двете страни преживяват силна икономическа рецесия, прогнозират от компанията.

Броят на сделките в Испания, които намаляха с 60% от 2006 г. насам, вероятно ще запази низходящата си тенденция заради тежката рецесия, която засяга особено силно строителния сектор.

Спадът на цените в Ирландия, който се дължи основно на прекомерното предлагане, подсилено от вълната имигранти, напускащи страната в търсене на работа, може да продължи тази година, както и през 2010 г.

Франция, която отчита слабо понижение на пазара на имоти в сравнение с другите европейски страни - 5,8 на сто за 12-те месеца до април, вероятно „ще навлезе във фаза на по-значителна корекция“.

Във Великобритания, където цените на жилищата се понижиха с 18,4% през 2008 г. и със 7% през първите шест месеца на 2009 г., от компанията виждат „окуражителни признаци от няколко месеца“ и очакват нормализиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още