IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австрийската Immoeast замразява проекти за молове в Румъния за ?500 млн.

Търговските центрове са с обща отдаваема площ от 350 хил. кв. м

15:52 | 24.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Австрийската Immoeast замразява проекти за молове в Румъния за ?500 млн.

Австрийската строително-инвестиционна група Immoeast е отложила реализацията най-малко с една година на проектите си за изграждане на молове в Румъния, пише ZF.

Въпросните търговски центрове са с обща отдаваема площ от 350 хил. кв. м. Отлагането на проектите е резултат от срива на пазара на имоти в Румъния в резултат от кредитната криза и липсата на търсене от страна на търговци, пише изданието, цитирайки представители на компании, партньори в проектите.

Според първоначалните планове на компанията търговските центрове в различни градове като Букурещ, Крайова, Констанца и др., на обща стойност от 500 млн. евро, трябваше да бъдат завършени през 2008 и 2009 г.

В момента компанията има три мола в Румъния – в Букурещ, Клуж и Арад.

Immoeast, която има инвестиции в редица страни от Централна и Източна Европа, бе обявила планове за спиране на почти всичките си проекти в региона. Тя отчете загуба от 2,28 млрд. евро за първите девет месеца на финансовата си година, а стойността на активите й намаля с 1,14 млрд. евро.

У нас тя притежава офис сграда в центъра на София, както и дялове в проекти за изграждане на ваканционни комплекси по Черноморието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 24.06.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още