IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Затвор грози британски милионер заради собственото му „загубено“ богатство

Милионерът Скот Йънг не е представил пред съда, който разглежда бракоразводното му дело, доказателства за загубата на имуществото си

11:58 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Затвор грози британски милионер заради собственото му „загубено“ богатство

Британският милионер Скот Йънг, който е в центъра на най-голямото бракоразводно дело в страната, е заплашен от затвор, тъй като не е представил на съда доказателство за имуществото си от 400 млн. паунда, което твърди, че е загубил.

Йънг, който е натрупал богатството си от пазара на имоти, е бил уведомен, че може да бъде пратен в затвора за неподчинение на съда, в случай че не представи доказателство за състоянието си.

Неговата съпруга Мишел, която предявява иск за издръжка и за половината от активите на Йънг, не приема твърдението, че съпругът й вече няма нито едно пени, пише Telegraph.

Съдията по делото е заявил, че се опитва да разбере какво е богатството на предприемача към момента. „Имаме начална сума от 400 млн. паунда. Очаквам някакви документи да покажат къде са отишли. Към момента обаче няма такива“, казва той.

Съдията е наредил паспортът на Йънг да бъде отнет, за да не може той да избяга извън страната. „Съществува реален риск той да напусне юрисдикцията и да не бъде видян повече“, казва съдия Чарлс.

Адвокатите на г-жа Йънг са казали, че съпругът й не е отговорил на въпросите за парите и следователно не се подчинява на заповедите на съда. Тя е наела екип от бивши детективи от Скотланд Ярд, които да установят какво се е случило с активите, пише изданието.

По думите на Йънг неговите имоти са били отнети от кредиторите и сега той не притежава нищо. Миналата седмица в съда той е бил представляван от държавен адвокат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още