IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителството на половината апартаменти в западен Букурещ е замразено

Цените също са паднали, като в някои комплекси започват от 900 евро на кв. м за завършено жилище

10:58 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Строителството на половината апартаменти в западен Букурещ е замразено

От 1500-те апартамента, които са обявени за изграждане в западната част на Букурещ, над половината са били спрени от строителство.

Развитието на жилища в редица проекти като Sunset Residences, Infinity Residence, Primavara Lujerului и Dimri Ghencea, е било замразено, пише ZF.

Цените на апартаментите старо строителство в двата най-големи западни квартала в румънската столица са се понижили под 1000 евро на кв. м. Цената на тристаен апартамент в момента е около 70 хил. евро.

Тази тенденция е била последвана сравнително бързо и от нови апартаменти в региона, като цените в някои комплекси започват от 900 евро на кв. м за завършено жилище.

Въпреки това тези цени не са довели очакваните многобройни купувачи. По този начин първоначалните планове на компаниите, които купиха терени за строителството на хиляди жилища, бяха объркани и решението за повечето от тях беше да замразят проектите, пише изданието.

„Според условията на договорите ние имаме правото да отложим (проектите), но ще трябва да плащаме наеми през този период“, казва Едуард Сотски, изпълнителен директор на Tehnogrup, която развива Infinity Residences, който първоначално е трябвало да има над 2 хил. жилища.

Някои от предприемачите се очаква да възобновят работата след края на годината, но все още много от парцелите във въпросните региони остават празни, тъй като собствениците не са склонни да започнат строителство, преди пазарът да се стабилизира.

Досега в западен Букурещ са били завършени около 1000 нови апартамента. Някои от тях са били предадени на купувачите, докато други все още са празни, тъй като не са намерили купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още