IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Настъпи моментът за инвестиции в имоти на Острова?

Blackstone планира да привлече 2 млрд. долара за инвестиции в имоти във Великобритания

08:31 | 23.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Настъпи моментът за инвестиции в имоти на Острова?

По мнението на международната консултантска компания King Sturge моментът за инвестиции в имоти във Великобритания, и по-специално в Лондон, вече е настъпил.

Според компанията шестата по големина икономика в света се очаква да се възвърне към по-силен ръст „в средносрочен план“, като последните прогнози сочат, че възстановяването ще бъде по-силно от средното в еврозоната.

От King Sturge смятат, че има три аргумента за инвестиции във Великобритания именно сега. На първо място цените на имотите в страната сега изглеждат атрактивни. Наред с това обезценката на паунда се прибавя към атрактивността на имотите за международните купувачи, но „тази ниша от възможности може да се окаже ограничена“. Пазарът на имоти във Великобритания е най-ликвидният и най-прозрачният в Европа и неговата структура предлага относителна сигурност за доходи на инвеститорите.

Ниските цени на бизнес имотите са довели до вълна от инвестиционен интерес като в момента 16 компании подготвят създаването на фондове за инвестиции в имоти, пише британският Independent.

Списъкът е оглавяван от листната на борсата в Ню Йорк компания Blackstone, която планира да привлече около 2 млрд. долара в Европа за нов фонд за имоти със специално предназначение. Фондът ще цели да придобива по-скоро евтини имоти, отколкото дялове в компании от пазара на имоти.

Наскоро компанията привлече 400 млн. долара от заможни индивидуални инвеститори за друг подобен фонд. Капиталът бе привлечен в рамките само на три седмици.

Смята се, че бившият изпълнителен директор на Land Securities Майк Хъси също подготвя подобна инвестиционна компания.

Сред останалите, които се готвят за изгодни инвестиции на пазара на имоти във Великобритания, са инвестиционната група Cobra, Rugby London, Threadneedle и дори, може би, бившият екип на Lehman Brothers, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още