IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ковачки взе на концесия банята в Благоевград, прави спа-център и хотел

Предвидената минимална инвестиция за срока на концесията, който е 25 години, е 4,8 млн. лв. без ДДС

17:51 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ковачки взе на концесия банята в Благоевград, прави спа-център и хотел

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев и Христо Ковачки - представител на фирмата "Кристо 2009" ЕООД, подписаха днес договор за предоставяне на концесия на сградата на Хигиенна баня номер 1 в Благоевград, която е публична общинска собственост, съобщиха от общината.

Предметът на дейност е експлоатация, реконструкция, надстрояване, изграждане на спа център, извършване на строително-монтажни работи, разширяване, рехабилитация и ремонт на обекта, осъществяване на търговска и на други стопански дейности.

Съгласно контракта общината трябва да предаде обекта на концесионера в 14-дневен срок. Концесията е със срок 25 години. Предвидена е възможност за продължаване на срока съгласно Закона за концесиите.

Минималното годишно концесионно плащане за срока на концесията е в размер на 144 хил. лв., но не по-малко от левовата равностойност на 73 846 евро в деня на плащането по фиксинга на БНБ.

Размерът на годишното концесионно плащане се актуализира след седем години до изтичането на срока на концесията с индекса на инфлацията за страната след обявяването му от НСИ, е записано в договора.

Концесионерът се задължава да извърши минимални задължителни инвестиции във връзка с експлоатацията и реконструкцията на обекта за срока на договора в размер на 4,8 млн. лв. без ДДС, но не по-малко от 2,46 млн. евро. Той се задължава да запази също функционалното предназначение на сградата и да увеличи капацитета й след реконструкция и преустройства.

За първата година и половина от концесията фирмата трябва да инвестира не по-малко от 4,2 млн. лв. без ДДС, а за периода от третата до дванадесетата година инвестициите трябва да се в размер не по-малко от 600 хил. лева без ДДС.

Предвидено е също изграждането на хотел, ресторант с 250 места, кафене и конферентна зала със 120 места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още