IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Принц Чарлз: Имотите в провинцията са твърде скъпи

Цените на имотите в селските райони на Острова все още са твърде високи за много хора, заяви принцът

11:20 | 19.06.09 г.
Принц Чарлз: Имотите в провинцията са твърде скъпи

Принц Чарлз заяви, че макар и цените на жилищата да са „паднали леко напоследък“, имотите в провинцията във Великобритания все още са твърде скъпи за много работници в селските райони.

„Надявам се темата за достъпни жилища в селските райони да намери по-широко признание. Само защото цените на жилищата може и да паднаха леко наскоро, това не означава, че проблемът го няма. За много хора, които работят в провинцията, пазарните нива са извън достъп“, казва той, цитиран от британския Telegraph.

По думите му хората са принудени да живеят в градове и да пътуват до работните си места в селските райони.

Принцът на Уелс е говорил на прием в Лондон по повод издаването на наръчник за бизнеса, който има за цел да ги насърчи да спомогнат за създаването на по-достъпни селски жилища.

Според наръчника моментът „никога не е бил по-критичен“ за частния сектор да помогне за създаването на повече жилища.

Принцът, наскоро критикуван заради намесата си за блокиране на проект в Лондон, казва, че все още има твърде малко проекти и те може да страдат от липса на подходяща земя или финансиране или да срещнат местна опозиция.

Той е стартирал инициативата, след като пътуванията из провинцията са му разкрили мащаба на проблемите. Наръчникът е петият подред от серия, фокусирана върху съвети как бизнесът може да помогне на проектите, като осигури земя, финансиране или експертиза или чрез по-добро оползотворяване на съществуващите сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още