IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Пропърти 1 АДСИЦ няма да е публично*

На събрание на акционерите на Алфа Пропърти 1 е решено още да бъде разпределен дивидент в общ размер на 1,175 млн. лв.

15:49 | 18.06.09 г.
Алфа Пропърти 1 АДСИЦ няма да е публично*

Акционерите на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ са гласували за отписване на дружеството от публичния регистър на Комисията за финансов надзор и откриване на процедура по ликвидацията му, става ясно от съобщение на БФБ-София.

„Причината за дерегистрация на дружеството е желанието на акционерите да реорганизират бизнеса на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ в непублично дружество с цел по-голяма оперативна гъвкавост и подобряване на неговата ефективност”, каза Юри Катанов, изпълнителен директор на дружеството.

„Понеже Законът за дружествата със специална инвестиционна цел не позволява реорганизирането на такова дружество в непублично дружество, за Алфа Пропърти 1 АДСИЦ ще бъде открита процедура по прекратяване чрез ликвидация. Това е единственият начин да дружеството да бъде реорганизирано”, заяви още той.

Припомняме, че други две дружества със специална инвестиционна цел, този път за секюритизация на вземания, обявиха намерения за прекратяване на дейност и обявяване в ликвидация. Това са Капитал Директ – 1 АДСИЦ и Хюндай Финанс АДСИЦ.

Основен акционер в Алфа Пропърти 1 е Алфа Финанс Холдинг АД, притежаващ 46,3% от капитала му, и Балто-Славик Венчърс Лимитид, Малта с дял от 50% от капитала му.

Към края на март Алфа Пропърти 1 АДСИЦ има активи на стойност 3,6 млн. лв., почти 100% от които са финансирани със собствени средства. Дружеството е на загуба за първото тримесечие от 6500 лв.

На събранието на акционерите на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ е решено още да бъде разпределен дивидент в общ размер на 1,175 млн. лева.

Дружеството е неликвидно, като сделки с книжата му липсват.

*Актуализирано към 17:45 часа


 

Свързани компании:

Алфа Пропърти 1 АДСИЦ-София(6AL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още