IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пуснаха в интернет регистър на некоректните брокери на имоти на Острова

Британската служба за честна търговия публикува онлайн за първи път публичния си регистър на брокери и агенции, които са нарушили правилата

12:23 | 18.06.09 г.
Пуснаха в интернет регистър на некоректните брокери на имоти на Острова

Имената на брокерите на жилищни имоти във Великобритания, които си получили предупреждение или забрана да практикуват, са разкрити в черен списък в интернет. Британската служба за честна търговия (OFT) публикува онлайн за първи път публичния си регистър на тези, които са нарушили правилата.

Съгласно британския закон за брокерите на имоти от 1979 г. OFT има право да издава предупреждения и да налага забрани за развиване на дейност на отделни брокери или агенции за имоти, които са нарушили закона.

Регистърът може да се разглежда по азбучен ред или хронологически и представлява полезен инструмент за потребителите, които поискат да проверяват дали срещу даден брокер са предприети мерки. Информацията може да бъде полезна и за съобщаване на службата дали някой брокер нарушава наложена забрана.

„Съгласно закона брокерите на имоти трябва да действат в най-добрия интерес на клиентите си, като отношението към продавачите и купувачите трябва да бъде честно и да се реагира бързо. Онлайн регистърът дава на потребителите пряк достъп до важна информация“, казва пред Property Wire Майк Хейли, директор потребителски практики в OFT.

Службата може да издава предупреждения или забрани на брокери, когато има доказателства, че са извършили определени нарушения като измама, други тип нечестни практики, насилие или дискриминация на базата на раса или пол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още