IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Молбите за ипотечни заеми в САЩ на седеммесечно дъно

Вече четири поредни седмици кандидатите за ипотека намаляват и броят им се е върнал до нивата от края на ноември

19:04 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Молбите за ипотечни заеми в САЩ на седеммесечно дъно

Броят на подадените молби за получаване на ипотечен заем в САЩ се понижава за четвърта поредна седмица. Така той се смъква до най-ниските си стойности от края на ноември досега, показват ежеседмичните данни на американската Асоциация на ипотечните банкери.

Индексът, който проследява молбите за отпускане на нови и рефинансиране на стари ипотечни кредити се понижава с 15,8 на сто за седмицата до 12 юни. Такова ниво не е наблюдавано от седмицата, която приключи на 21 ноември миналата година.

Причината за понижения интерес към ипотечните заеми през последните седмици се дължи на ръста на лихвите по кредитите. Особено видим е той при лихвите по кредитите за рефинансиране на съществуващи заеми.

През последната седмица средните разходи по кредит с фиксирана лихва и срок от 30 години в САЩ възлиза на 5,5 на сто. Това е с 0,07 процентни пункта по-малко от миналата седмица, но и доста над рекордното дъно от 4,61 на сто, регистрирано през седмицата до 27 март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още