IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обявиха най-голямото принудително отнемане на имот на Острова

Кредиторите са отнели от собственика му имот на стойност 21 млн. паунда

13:55 | 16.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Обявиха най-голямото принудително отнемане на имот на Острова

Магнатът от сектора на имотите Джевдет Джанер бе принуден да се раздели с имението си в лондонския квартал Мейфеър, което е на стойност 21 млн. паунда, след като бизнесът му се срина, съобщават британските медии.

Миналата седмица банките кредитори са отнели имота му, въпреки че е предложил да изплати задълженията си, но те са отказали, както е заявил пред Der Standard.

35-годишният Джанер, австрийски гражданин с кюрдски произход, е закупил имота през юли 2007 г. за 16 млн. паунда. След това той вложил още 5 млн. паунда в ремонт и подобрения на имението с площ малко над 1000 кв. м.

Впоследствие обаче неговата компания Level One в Монако, която специализира в покупката на евтини жилища в Германия, е била засегната сериозно от кризата и е била обявена в несъстоятелност.

Имението, което има и плувен басейн, е било обявено за продан през декември, но не е успяло да намери купувач. По-късно пък кредиторите получили разрешение за отнемане на имота от Джанер.

Последният, който се изнесъл от къщата преди две седмици, е казал, че седмица по-рано се опитал да изплати задълженията си, но кредиторите отказали, като сега отнели имота и го обявили за продан.

„Не мога да разбера защо правят това освен да ме унижат и да накърнят моята репутация“, казва Джанер.

По думите му ако цената, на която имението бъде продадено, е по-висока от 16 млн. паунда, разликата ще му бъде възстановена. Той е казал, че ще следи процеса по продажба отблизо, за да не могат кредиторите да се опитат да подбият цената.

От Hamptons International, компанията, която продава имота, са казали, че е „крайно необичайно“ такъв луксозен имот да бъде отнет.

Цената на имота далеч надхвърля предишното най-скъпо британско имение, което е било отнето от собственика му, пише This is London. Миналия септември банките отнеха дома на милионера Робърт Боние в Холанд Парк на стойност 11 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още