IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да продадем имот на хора, които за първи път купуват жилище?

Един от най-важните козове на продавача е това, че поддържаният и обитаем дом дава реалистична представа на купувачите за това как биха живели в него

10:02 | 16.06.09 г.
Как да продадем имот на хора, които за първи път купуват жилище?

Продажбата на имот на много места по-света в момента е доста трудна задача. Продавачите трябва да прибягват към различни стратегии, за да привлекат и склонят към покупка хората, които са решили да се сдобият със своето първо собствено жилище.

Един от най-важните козове на традиционния продавач е това, че поддържаният и обитаем дом дава много по-реалистична представа на купувачите за това как биха живели в него, отколкото апартамент, който е бил отнет заради необслужени ипотеки. Това има голямо предимство от гледна точка на хората, които за първи път купуват жилище, както по практически, така и по финансови причини.

Ето и няколко съвета, предложени от Wall Street Journal, как да преборите конкуренцията и успешно да реализирате сделка с купувача, който за първи път купува жилище:

Поддържайте и освежете обекта на продажба

Жилище, което е било поддържано през годините на ползването си, ще контрастира значително на празните жилища, отнети от кредиторите. „Ако някой живее там, атмосферата не е мъртвешка”, казва Чък Уайтхед от Coldwell Banker Associated Brokers от Южна Калифорния. „Има топлина в къщата и това може да има решаващо значение за сделката. Всичко се свежда до емоцията и възможността купувачите да видят какво могат да имат”.

Както при всяко жилище, свежа четка боя, основно почистване и премахване на неприятни миризми също са от съществено значение за постигането на добро първо впечатление. Внимавайте обаче да не прекалите с подобренията в дома, тъй като инвестицията може да е неоправдано голяма.

Предложете застраховка на жилището

Хората, които за първи път купуват жилище, често преди това са живели под наем и са свикнали да се обръщат към хазяите си, когато има някакъв проблем. За да им помогнете по-плавно да започнат да се възприемат като собственици, предложете застраховка срещу повреди, в случай че се появи проблем.

Не подхождайте подигравателно към ниски оферти от купувачите

Купувачите знаят, че цените на жилищата са се понижили, така че техните оферти са агресивни – понякога дори прекалено. Но дори и да предложат шокиращо ниска цена, не се отнасяйте с насмешка.

„Опитът ми показва, че всяка оферта заслужава контраоферта”, казва специалист в областта. „Поне им отвърнете по някакъв начин. Това е начин да се активизират преговорите”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още