IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германия се опасява, че италианската мафия навлиза в строителния й бизнес

Германският полицейски синдикат се опасява, че поръчки за строителство в правителствената програма за съживяване на икономиката могат да попаднат в ръцете на италианската мафия

12:46 | 15.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Германия се опасява, че италианската мафия навлиза в строителния й бизнес

Германският полицейски синдикат се опасява, че многомилионните поръчки за строителство, предвидени в правителствената програма за съживяване на икономиката на страната, могат да попаднат в ръцете на италианската мафия, съобщава Deutsche Welle.

В рамките на втория антикризисен пакет от мерки на германското правителство за осъществяване на строителни работи за развитие на инфраструктурата на страната са заделени няколкостотин милиона евро.

Председателят на полицейския синдикат е коментирал в тази връзка, че е добре да се създаде орган за провеждане на специални експертизи, за да се изключи вероятността италианската мафия да получи строителни поръчки в Германия.

Ръководителят на синдиката посочва, че ако при изпълнението на държавните поръчки поискат да се включат почти неизвестни фирми, то е необходимо първо да бъдат проверени в базата данни на полицията, за да „се разбере кой всъщност стои зад тях”.

В хода на разследвания, насочени към борба с организираната престъпност, на германската полиция е станало известно, че италианската мафия се специализира в сключване чрез измама на договори за изпълнение на държавни поръчки.

От германския полицейски профсъюз са разкритикували факта, че поръчките на стойност под 100 хил. евро се разпределят на фирмите изпълнители без провеждане на конкурси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още