IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делата за отнемане на имот в САЩ може да стигнат 1,8 млн. за полугодието

През май собствениците на над 321 хил. имота са получили известие за необслужена ипотека или уведомление, че имотът им ще бъде отнет или продаден на търг

10:52 | 11.06.09 г.
Делата за отнемане на имот в САЩ може да стигнат 1,8 млн. за полугодието

Броят на процесите по отнемане на жилища заради неизплатени ипотеки в САЩ надмина 300 хил. за трети пореден месец през май и може да достигне 1,8 млн. за първото полугодие, показват данни на сайта за покупко-продажба на ипотекирани имоти RealtyTrac Inc.

През миналия месец собствениците на 321 480 имота са получили известие за необслужена ипотека или уведомление, че имотът им ще бъде отнет или продаден на търг. Това е с 18 на сто повече спрямо година по-рано, цитира Bloomberg данни на компанията. През май е било засегнато всяко 398-мо американско домакинство.

Показателите за месеца са третите най-високи, отчетени от RealtyTrac от януари 2005 г. насам, откогато започва да се води статистиката.

Най-висок дял на домакинствата, застрашени да загубят имота си, е отчетен в Невада, където в такава ситуация е всяко 64-то домакинство, или шест пъти повече от средната стойност за страната. На второ място е Калифорния, където на риск е изложено всяко 144-то домакинство. Останалите в топ 10 на най-засегнатите райони са Флорида, Аризона, Юта, Мичиган, Джорджия, Колорадо, Айдахо и Охайо.

По 1,37% от всички заеми в страната са били стартирани процедури по отнемане през първото тримесечие, съобщиха по-рано от асоциацията на ипотечните банкери. Необслужените ипотеки, заради които е започнала такава процедура, са възлезли на 3,85 на сто от всички заеми през тримесечието в сравнение с 2,47 на сто година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още