IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Играчите от пазара на имоти в ЦИЕ оптимистични относно сектора

Близо 43% от анкетираните специалисти са доволни от ситуацията в сектора, а още толкова вярват, че тя ще се подобри през идните 12 месеца

16:09 | 04.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Играчите от пазара на имоти в ЦИЕ оптимистични относно сектора

Представителите на пазара на имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) гледат оптимистично на ситуацията в сектора, сочи анкета, проведена по време на изложението за недвижими имоти от региона Real Vienna, което се проведе с медийното участие на Investor.bg.

Резултатите от въпросите за оценка на икономическата ситуация в сектора на имоти сочат, че 42,7% от анкетираните са доволни от настоящите развития в сектора, казват от компанията организатор на конференцията Reed Exhibitions. Почти толкова с отговорили също, че очакват ситуацията да се подобри през следващите 12 месеца.

Тези данни показват, че секторът не е свръхентусиазиран, но ситуацията се характеризира с реалистичен оптимизъм, коментира Матиас Лимбек, мениджър на Reed Exhibitions.

„Мисля, че тези числа отразяват доста точно настроението, обуславяно от решителност и оптимизъм в съчетание с известна доза предпазливост и сдържаност“, казва той.

Организаторите отчетоха 242 изложители от 24 държави и близо 7100 посетители от 42 страни на тазгодишното издание на изложението. Този резултат от компанията организатор определят като „доста задоволителен“ предвид глобалната финансова и икономическа криза, и ситуацията на пазара на имоти, който бе сериозно засегнат от нея.

„След миналогодишния бум сега се върнахме на високите нива от 2007 г.“, казва Лимбек, като добавя, че това отговаря и на сегашното статукво в сектора на имоти.

Полша бе една от най-добре представените страни в региона с общо 27 институции и компании, които изложиха свои проекти и услуги на експото.

Още от изложението във Виена: 

Банките може да подновят кредитите за пазара на имоти в ЦИЕ до края на 2009

Immorent: Вярваме в потенциала на българския жилищен пазар 

Х. Линднър: Кризата дойде в 12 без 5 на българския пазар на молове 

Търговските центрове в ЦИЕ отново стават рядкост

От 100 до 50 км/ч падна скоростта на българския пазар на имоти

Очакват още „няколко трудни тримесечия“ за пазара на имоти

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още