IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Британска компания се отказа да влага 1,5 млрд. евро в имоти в Русия

Британският инвеститор не е успял да набере необходимите средства

10:44 | 03.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Британска компания се отказа да влага 1,5 млрд. евро в имоти в Русия

Британската компания Aberdeen Property Investors, която планираше да инвестира в недвижими имоти в Русия общо 1,5 млрд. евро, съкрати дейността си заради икономическата криза и се отказа от инвестициите, пише вестник „Ведомости”.

Още през лятото на 2007 г. Aberdeen Property Investors обяви за намеренията си да привлече от частни инвеститори 500 млн. евро за инвестиции в Русия. През октомври същата година компанията е създала инвестиционния фонд Aberdeen Property Fund Russia с цел привличане на кредитни ресурси и инвестирането им в придобиване на офиси, складове, хотели и търговски центрове в Москва и Санкт Петербург.

Обаче, както е станало ясно наскоро по информация на служители на компанията, британският инвеститор не е успял да набере необходимите средства.

Експерти коментират, че случаят с Aberdeen Property Investors не е изолиран за Русия през последните месеци. Много чуждестранни инвеститори понастоящем предпочитат да се върнат в родните си страни и там евентуално да придобиват активи, защото рисковете са им по-познати, отколкото в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още