IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София прави регистър на общински терени за строителство на детски градини

В почти всички райони на столицата в момента се строят детски градини, като през 2008 г. е започнало изграждането на общо 32 заведения

13:50 | 01.06.09 г.
София прави регистър на общински терени за строителство на детски градини

Има райони в Столична община, където няма общински детски градини. Затова в момента се изготвя регистър на общински терени, върху които могат да се построят детски градини. Това коментира днес пред журналисти заместник-кметът по образованието на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя присъства на протест на майки, чиито деца не са приети в детските градини на столицата. 

„Имаме уговорка с родители, че в работната група към общината ще се правят обсъждания по квартали, за да се планират целенасочено действията за изграждане на детски градини“, каза Фандъкова.

В почти всички райони на София в момента се строят детски градини, като общият брой на заведенията, чието строителство е започнало от 2008 г., е 32, каза Ирина Савина, заместник-кмет по строителство и инвестиции. Тя съобщи, че по програмата за увеличаване на местата в детските градини в София е започнало първоначално строителството на допълнителни помещения към съществуващите детски градини, ремонтирани са и градини, които по предписания на пожарната е трябвало да бъдат затворени.

До края на годината над 1500 нови места ще бъдат разкрити в новоизградените детски градини, посочи Савина. Най-много нови групи ще има в кварталите с голям недостиг на места в градините - "Люлин", "Красно село", "Младост", "Триадица". До края на годината ще открият врати детски заведения в "Красно село", "Подуяне", "Люлин" "Илинден". През 2010 г. се очаква да бъдат готови и градините в "Горна Баня", "Възраждане", "Панчарево", "Средец", "Триадица".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 01.06.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още