IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът BLD стартира строителството на ваканционен комплекс в Каварна

Компанията е сключила 41 предварителни договори за апартаменти с обща продажна цена от 2,5 млн. евро.

12:03 | 01.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът BLD стартира строителството на ваканционен комплекс в Каварна

Инвестиционният фонд Bulgarian Land Development Plc (BLD), който се търгува на Лондонската борса, съобщи, че този месец ще стартира изграждането на ваканционния комплекс July Morning Seaside Resort в Каварна.

Фондът е получил достатъчна сума от първоначални вноски за жилища в комплекса, за да започне строителството, съобщават от компанията.

BLD ще започне развитието на комплекса с изграждането на неговата първа фаза. Първоначалното строителство предвижда изграждането на една сграда с 55 апартамента, с обща площ от приблизително 3 600 кв. м.

Към днешна дата компанията е сключила 41 предварителни договори за апартаменти в сградата. Продажната цена на апартаментите е 2,5 млн. евро. Останалите 14 апартамента от първата фаза са с обща стойност от 700 хил. евро. Очаква се строителните разходи на сградата, заедно със съпътстващата я инфраструктура, да възлизат на 2,2 млн. евро.

За развитието на първата фаза компанията ще използва собствени средства на стойност 1,3 млн. евро. Строителството, което е запланувано да започне по-късно този месец, се очаква да приключи през юни следващата година.

Целият комплекс ще бъде изграден на терен от 92 хил. кв. м, като ще включва 351 жилища, 5 плувни басейна, спа център, мини футболно и мини голф игрища, ресторанти, магазини и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още