IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

60% дивидентна доходност от акциите на ФНИ България

Като дивидент ще бъдат разпределени счетоводната печалба за миналата година плюс част от натрупаната неразпределена печалба от минали години

14:45 | 25.05.09 г.
60% дивидентна доходност от акциите на ФНИ България

Съветът на директорите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ ще предложи на ОСА на дружеството да бъде разпределен брутен дивидент от 0,47922 лева на акция, става ясно от съобщение на дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Като дивиденти ще бъдат разпределени счетоводната печалба за миналата година, възлизаща на 9,5 млн. лв., плюс част от натрупаната неразпределена печалба от минали години на стойност малко над 19 млн. лв.

Нетният дивидент на акция (след приспадане на дължимия данък) е 0,45526 лева, при което дивидентната доходност с цена на акция от 0,75 лева е 60,7%.

По-рано през месеца дружеството съобщи, че 55% от офис площите на Камбаните бизнес център, в което Фонд за недвижими имоти България е съсобственик, са отдадени под наем на Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Сентър.

Днес нямаше сключени сделки с книжата на дружеството.

 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още