IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръгва най-големият опортюнистичен британски фонд за имоти от 2007 насам

Фондът се очаква да има инвестиционен капацитет от над 850 млн. паунда

15:06 | 22.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Тръгва най-големият опортюнистичен британски фонд за имоти от 2007 насам

Британската инвестиционна група Mountgrange е набрала капитал на стойност 300 млн. паунда за свой опортюнистичен фонд, който ще инвестира в британски жилищни и бизнес имоти.

Фондът се очаква да има инвестиционен капацитет от над 850 млн. паунда, заедно с банковите кредити, които ще използва, което го прави най-големия опортюнистичен фонд, насочен изцяло към британския пазар, който е създаван за повече от година, пише FT.

Фондът е привлякъл над 30 инвеститора, включително институции от САЩ, Австралия и Канада като пенсионни тръстове, фондове от фондове от САЩ и Европа и частни фондове, както и държавен фонд от Близкия изток.

От Mountgrange казват, че фактът, че са привлекли капиталите показва, че сред чуждестранните инвеститори се наблюдава растящ апетит към британски имоти с цел да се възползват от възстановяването, което се очаква на пазара.

„Не казваме, че това е дъното и не искаме просто да хванем цикъла“, казва един от директорите на фонда Маниш Шанде. „Ние обаче имаме уменията да печелим пари в този пазар и се намираме в правилната зона за това, за да можем да се включим, вероятно към края на година.“

Той очаква възвръщаемостта от фонда да е от порядъка на 20% на година. Той ще е фокусиран върху инвестиции в бизнес имоти, за които е необходимо активно управление, както и проекти, към които може да се добави стойност още в процеса на проектирането.

Наред с това той ще може да изгражда портфолио от жилищни имоти за отдаване под наем, да придобива други мениджъри на активи или да инвестира в други фондове.

Напоследък на пазара на имоти в Европа имаше редица привличания на капитал. Скорошна информация сочи, че само във Великобритания през следващите седмици се очаква да бъдат привлечени над 1 млрд. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 22.05.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още