IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Christie's продава имението на Ингмар Бергман

Имотът на шведския остров Фаро се оценява на между 3 и 4 млн. евро

11:44 | 21.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Christie's продава имението на Ингмар Бергман

Имението на шведския сценарист и кинорежисьор Ингмар Бергман, построено за него на остров в югоизточната част на Швеция, бе обявено за продажба, съобщиха от Christie's Great Estates, подразделение за луксозни имоти на аукционната къща на Christie's.

Офертите за намиращите се на остров Фаро къщи, оценени на между 3 и 4 млн. евро, са били отворени в началото на тази седмица, обяснява пред АФП Хоаким Врнаг Виден, директор за Европа на агенцията.

Построено на брега на морето, имението разкрива типичния „бергмански“ и шведски пейзаж с дюни, борове и скали. Състои се от четири къщи, в една от които се намира личната кинозала на режисьора.

Основната постройка, направена от дърво, в по-скоро селски стил, може да се види в „Сцени от един семеен живот“ - един от най-известните филми на Ингмар Бергман.

Строителството на къщата е завършено през 1967 г.

Шведска фондация, занимаваща се с популяризиране на кинематографичното наследство на режисьора, е сред кандидатите за придобиване на имението, като в момента търси инвеститори, с чиято помощ да създаде в него център, посветен на живота и творчеството на Бергман.

Ингмар Бергман почина на 30 юли 2007 г. на 89-годишна възраст. Той има над 40 филма, сред които „Поляната с дивите ягоди“ (1957 г.), „Сцени от един семеен живот“ (1972 г.), „Шепот и викове“ (1973 г.), „Фани и Александър“ (1982 г.), „Сарабанда“ (2003 г.).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още