IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Македония готви продажбата на 460 строителни терена

Терените са пръснати из цялата страната и са предназначени за строителство на бензиностанции, хотели, производствени бази, многоетажни паркинги, жилищни и бизнес сгради

14:01 | 20.05.09 г.
Македония готви продажбата на 460 строителни терена

Македонското министерство на транспорта готви продажбата на 460 държавни парцела за строителство, за които ще бъдат организирани публични търгове.

Терените са пръснати из цялата страната и са предназначени за строителство на бензиностанции, хотели, производствени бази, многоетажни паркинги, жилищни и бизнес сгради, е казал на пресконференция транспортният министър Миле Янакиески, цитиран от Balkan Insight.

По думите му по този начин от продажбата на земя през последните две години са събрани над 40 млн. евро. Не се уточнява какви средства държавата очаква да привлече от планираните продажби.

Не е известно и дали този ход ще помогне по някакъв начин да се покрие текущата сметка и бюджетния дефицит на страната. Според различни наблюдатели на Македония ще й трябват между 100 и 300 млн. евро, за да запълни разликата тази година.

Правителството вече оряза бюджетните разходи, първоначално определени на около 2,5 млрд. евро, с 9% и започна издаването на държавни облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още