IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФЗЗ Мел Инвест АДСИЦ няма да разпределя дивидент

Финансовият резултат преди преоценки на имотите на дружеството е загуба от 742 хил. лв.

10:22 | 20.05.09 г.
ФЗЗ Мел Инвест АДСИЦ няма да разпределя дивидент

Печалбата от дейността за миналата година на Фонд за земеделска земя (ФЗЗ) Мел Инвест АДСИЦ, която възлиза на 2 млн. лв., да бъде отнесена във фонд „Резервен”, ще предложи Съветът на директорите на дружеството на предстоящото Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 26 юни.

От съобщение на фонда чрез БФБ-София става ясно още, че реализираната счетоводна печалба за миналата година не подлежи на разпределение, като дивидент съгласно чл. 10, ал. 3, т. 1 от Закона за дружествата със специална инвестиционна цел (ЗДСИЦ).

Според него печалбата за разпределение за дивиденти е тази, която се увеличи/намали с разходите/приходите от последваща оценка на недвижимите имоти, собственост на съответното дружество. След тази корекция финансовият резултат на ФЗЗ Мел Инвест АДСИЦ е загуба на стойност 742 хил. лв., поради което дивидент не се предвижда да се разпредели.

По баланс стойността на инвестициите на дружеството в земеделска земя са 25,5 млн. лв., финансирани изцяло със собствени средства. Придобитите земи в декари възлизат на 70 364 към края на миналата година, половината от които са отдадени под аренда.

Основни акционери във ФЗЗ Мел Инвест АДСИЦ са Вентчър Екуити България ЕООД с дял от 49,78%, Алфа финанс холдинг, което притежава 16 на сто от капитала, а Биоенергетика ЕООД има 10,86%.

До момента на днешната борсова сесия няма сделки с акциите на дружеството.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още