IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България бавно възвръща популярността си сред британските купувачи на имоти

Страната ни се е изкачила до 8-мо от 9-то място в класация на британски портал за имоти

14:35 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
България бавно възвръща популярността си сред британските купувачи на имоти

Популярността на българския пазар на имоти сред британските купувачи бавно възвръща позициите си, сочи класация за най-популярните дестинации в света според сайта за имоти Property Abroad.

Класацията е изготвена на базата на търсения за имоти на сайта.

България бе един от най-атрактивните пазари на имоти за британците през 2006 и 2007 г., но нейната популярност започна да отслабва поради свърхпредлагането в най-известните региони, казват от компанията.

Сега популярността й започва да расте отново, като страната ни се е изкачила до 8-мо място като най-популярна дестинация в света за първото тримесечие на годината от 9-то място за същия период миналата година.

„Това не е особено голям скок, но за тези, които наблюдават индустрията отблизо и четат и гледат отрицателните новини за България, и виждат хилядите британци, които искат да продадат, това е доста приятна изненада“, казва Лес Калвърт, директор на Property Abroad.

Потърсен от Investor.bg той не бе непосредствено на разположение, за да предостави повече коментар за българския пазар.

„Ръстът може да се отдаде на икономическото представяне на България“, казва анализаторът за развиващите се пазари Джули Лидъл.

„Тя е една от едва четири страни членки на ЕС, за които се прогнозира, че ще избегнат рецесията тази година... Това плюс ниските цени, разбира се.“

Първо място в новата класация „учудващо“ заема Испания, следвана от САЩ, като двата пазара са разменили позициите си от миналата година насам.

„Не очаквахме точно това. Американските имоти продължават все повече да поевтиняват, което ги прави все по-популярни“, казва Калвърт.

Турция се е изкачила от 8-мо до 5-то място през първото тримесечие на годината.

Канада е излязла от топ 10 пазарите, като е била заместена от Австралия на 10-то място. Най-голям спад е отчел френският пазар, който е паднал до 9-то място тази година от 4-то миналата.

Топ 10 дестинации за британските купувачи за първото тримесечие на 2009 г.:

1. Испания
2. САЩ
3. Португалия
4. Италия
5. Турция
6. Кипър
7. Гърция
8. България
9. Франция
10. Австралия

Класация за първото тримесечие на 2008:

1. САЩ
2. Испания
3. Португалия
4. Франция
5. Италия
6. Гърция
7. Кипър
8. Турция
9. България
10. Канада
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още