IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата засегна цената на най-голямата сделка с индустриални имоти в Европа

Цената от 119,5 млн. евро представлява намаление от 6,4% от оценката на портфолиото, направена през декември

11:55 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата засегна цената на най-голямата сделка с индустриални имоти в Европа

Prologis European Properties продаде портфолио от индустриални имоти в Холандия и Германия, с което сключи най-голямата сделка в сегмента в Европа досега през годината, съобщава PropertyEU.

Цената от 119,5 млн. евро представлява намаление от 6,4% от оценката на портфолиото, направена през декември.

Купувач е инвестиционният фонд Curzon Capital Partners II (CCPII) и представлява нетна начална доходност от над 8%. Продажбата ще бъде финализирана на траншове през следващите шест до осем седмици.

Портфолиото включва 229 хил. кв. м складови площи в шест локации в Холандия и четири – в Германия.

По думите на Дейвид Търнър, изпълнителен директор Индустриални и логистични площи в CBRE, индустриалният и логистичният сегмент в Европа е показал относителна устойчивост на кризата.

Инвестиционната активност в сегмента отчете спад миналата година поради понижената ликвидност на пазара на имоти като цяло. Въпреки това свиването при индустриалния и логистичния сегмент е било значително по-малко в сравнение с това на пазара на имоти. В резултат на това делът на сегмента от инвестициите в бизнес имоти като цяло се е покачил до 10% в сравнение средно със 7% между 2005 и 2007 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още