IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Таен търг за 20 плажа по северното Черноморие

Плажовете ще бъдат отдадени под наем за срок от пет години

10:40 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Таен търг за 20 плажа по северното Черноморие

Областната управа в Добрич ще отдаде под наем за пет години 20 плажа в района, съобщиха от администрацията.

Стопаните на плажовете ще трябва да обозначат зоните за къпане и да осигурят водни спасители и медицинско обслужване. Сред задълженията на наемателите е да поставят кошчета за отпадъци и да се грижат за чистотата на пясъка.

Предприемачите ще наддават на таен търг на 12 юни. Най-много плажове - девет, се предлагат в община Шабла. За този район е най-високата начална годишна цена от 294 191 лева за плаж "Крапец-север", според публичното обявление. Най-ниска е наемната цена за плажа "Дуранкурак-Север-2" - 7000 лева.

В община Каварна се търсят стопани за шест пясъчни ивици, като началните тръжни цени за година са между 21 523 лева за плажа в курорта "Русалка" и 7165 лева за плаж "Божурец-Топола-2".

На търг се предлага стопанисването и на пет плажа в община Балчик. Най-ниска е наемната цена за пясъчния терен край "Вили Чайка" - 1700 лева за година, а най-висока е за плажа на "Тузлата" - 10 374 лева.

Стопаните трябва да обслужват плажовете поне до 30 септември всяка година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още