IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доверието сред жилищните строители в САЩ най-високо от осем месеца

Индексът се повишава отново, което кара някои анализатори да смятат, че кризата в сектора започва да си отива

20:41 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Доверието сред жилищните строители в САЩ най-високо от осем месеца

Индексът на доверието сред строителите на жилища в САЩ се повишава през май и достига най-високата си стойност за последните осем месеца. Тази новина идва в подкрепа на онези, които смятат, че продължаващата вече три години криза отива към своя край.

Ежемесечно изготвяният съвкупен индикатор на доверието и настроенията в жилищния сектор се изготвя от Националната асоциация на строителите на жилища в САЩ и банката Wells Fargo. Индексът е на ниво от 16 пункта през май, след като месец по-рано имаше стойност от 14 пункта.

От Асоциацията отчитат втори пореден положителен месец за показателя, като според найните ръководители сега съществуват „най-добрите условия за покупка на жилища“, предава АР.

Продължаващото увеличение на индекса дава сигнал, че пазарът се намира на дъното или поне е близо до достигането му и че през следващите месеци предстоят добри времена за строителите и потенциалните купувачи, се казва в съпбщение на Асоциацията.

Днес секторът на строителството на жилища попадна в центъра на инвеститорското внимание след тримесечните резултати на един от лидерите за продажба на мебели в САЩ Lowe и изказванията на шефовете на няколко американски регионални банки, че пазарът започва да поднася добри новини.

Това доведе до силен ръст на борсовите индекси на американската борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още