IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Японските любовни хотели – за кратък престой, но с дългосрочни перспективи

Листнатата на алтернативния сегмент на лондонската фондова борса Japan Leisure Hotels планира да привлече до 50 млн. паунда за инвестиции в сегмента

17:30 | 18.05.09 г.
Японските любовни хотели – за кратък престой, но с дългосрочни перспективи

Листнатата на алтернативния сегмент на лондонската фондова борса Japan Leisure Hotels (JLH) планира да привлече до 50 млн. паунда за инвестиции в японските т. нар.„любовни хотели“ - екзотични заведения, които от десетилетия предлагат удобство за двойки на конкурентни почасови тарифи, съобщи Times.

JLH ще използва капитала, за да се възползва от пазара на имоти в Япония, който продължава да върви надолу, както и да финансира бъдещи консолидации на вериги любовни хотели в страната. Компанията планира да увеличи над четири пъти броя на стаите, които притежава сега.

С шест хотела в портфолиото си тя има малко и стабилно присъствие в известната с фрагментацията си индустрия на любовните хотели – уникален за Япония сегмент на хотелиерството, на който се въртят над 31 млрд. паунда годишно, но още няма доминиращ играч.

Любовните хотели имат важна социална роля в страната. В общество, където младите хора често живеят с родителите си и след 30-годишна възраст и където стените са тънки като хартия, хотелите предлагат дискретно решение и ценови план, който залага средна продължителност на едно посещение от около 90 минути. Докато обществото остане такова, се очаква любовните хотели да останат доходоносни, коментира британският вестник.

Икономиката на тази индустрия и бизнес модела на компанията се обяснява най-кратко с една цифра - средното ниво на заетост за цялата година на всички 242 стаи в портфолиото на компанията е 250% - тоест всяка стая се използва най-малко от две двойки на ден.

В условията на рецесия според Стив Мансфийлд, директор управление на активи в компанията, която управлява хотелите на JLH, посещенията дори може да се увеличат. Той казва: „Животът става мизерен по време на рецесия и ще има хора, които решават, че искат да похарчат своите 6 хил. йени (40 паунда) за хотел за удоволствия“.

През 2007 г. компанията обяви, че ще набира 100 млн. паунда за инвестиции в хотели за любов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още