IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Наемите на бизнес имоти във Великобритания са на 16-годишен минимум

Наемите на бизнес площи са паднали с 3,2% за три месеца до края на април

11:10 | 18.05.09 г.
Наемите на бизнес имоти във Великобритания са на 16-годишен минимум

Наемните нива на бизнес имотите във Великобритания достигнаха 16-годишно дъно в резултат на свитото търсене на офиси и магазини на Острова.

Наемите са паднали с 3,2% през трите месеца до края на април, което е най-голямото понижение от декември 1992 г., сочат данни на компанията IPD, която предоставя данни за сектора, като само в рамките на последния месец е отчетен спад от близо 1%.

„Наемните стойности не са падали толкова бързо от над 16 години. Шокът в търсенето е много силен предвид това, че редица индустрии са засегнати от икономическото забавяне, така че разширяването на площите или местенето не са сред точките в дневния ред“, коментира пред Financial Times Малкълм Фродшем, директор проучвания в IPD.

На наемодателите им се налага да предлагат по-атрактивни условия. Така например в търговския център St David’s 2 в Кардиф, Уелс, който е наполовина отдаден под наем и трябва да отвори през септември, Land Securities и Liberty International предлагат гратисен период без плащане на наем за срок от три години.

Що се отнася до капиталовите стойности, през април са се понижили с 2,3%, допринасяйки за обща месечна възвръщаемост от -1,6%, сочат данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още