IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститор в 4 мола у нас с печалба от 3 млн. долара за първото тримесечие

Това представлява значителен спад в сравнение с резултата за същия период на миналата година

13:02 | 16.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститор в 4 мола у нас с печалба от 3 млн. долара за първото тримесечие

Листнатата на Варшавската борса Globe Trade Centre (GTC), която има четири проекта за молове в различни градове в България, отчете нетна печалба от 9,7 млн. злоти (2,94 млн. долара) за първото тримесечие на годината.

За сравнение нетната печалба на компанията за първите три месеца на 2008 г. бе на стойност 122,4 млн. злоти.

Спадът в печалбата на компанията започна още през миналата година. За второто тримесечие на 2008 г. тя се понижи с 30% до 42,8 млн. евро в сравнение със 78 млн. евро за същия период на предходната година.

У нас компанията има проекти за молове в Стара Загора, в Бургас, Варна и Русе. Наред с това тя бе обявила планове да изгради жилищен комплекс с 600 апартамента и площ от 61 хил. кв. м в близост до търговския си център в Бургас.

Цената на акциите на компанията, която изгражда и управлява офиси, търговски центрове и жилищни проекти в над 10 страни от Централна и Източна Европа, се повиши с над 19% от началото на годината. Въпреки това по време на търговията вчера книжата й изгубиха 2,71% от стойността си и затвориха на 17,6 злоти на акция.

По информация на компанията до днес тя е развила проекти с нетна площ от 600 хил. кв. м, като притежаваните от нея бизнес имоти в момента са с обща площ от 336 хил. кв. м. Площта на проектите й в процес на развитие е 2,25 млн. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още