IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Компаниите за имоти на Острова променят маркетинговите си стратегии

Думи като „луксозен“ и „великолепен“, които бяха широко разпространени през годините на бума, вече са излезли от употреба за сметка на смислени описания и много снимки

15:15 | 15.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Компаниите за имоти на Острова променят маркетинговите си стратегии

Въпросът за строителните предприемачи във Великобритания, които отчаяно се борят да продадат имотите в новите си проекти, не е просто кой купува, но също и как да накарат потенциалните клиенти да се заинтересуват от покупка, пише в. Таймс.

Новото поколение от свръхизбирателни купувачи е заставило много от компаниите да преосмислят маркетинговите си стратегии, казва управляващият директор на компанията, специализирана в областта на брандирането, C&M Consultants Камила Мабът.

Думи като „луксозен“ и „великолепен“, които бяха широко разпространени през годините на бума, вече са излезли от употреба за сметка на смислени описания и много снимки.

„Купувачите сега искат брошури без натруфени фрази, с ясна и кратка информация и много снимки, които показват какво точно ще получат“, казва тя.

Брошурите обаче не са единственото нещо, което се променя. Свърхпредпазливостта на купувачите, които искат да са сигурни, че правят разумна покупка, е направило продажбата на имоти „на зелено“ почти невъзможна с изключение на случаите, в които купувачът е чужденец. Сега купувачите искат повече от винаги да видят какво ще получат за парите си.

По думите на Ед Луис от брокерската агенция Savills новите жилища трябва да са завършени, добре представени и обявени на цени, които отразяват състоянието на пазара, а не сумата, която продавачът се опитва да постигне.

Липсата на продажби „на зелено“ в някои случаи е накарала предприемачите коренно да променят същността на проекта. Като пример се дава компанията Goldcrest Land, която е развивала жилищен проект в източен Лондон, който впоследствие е бил трансформиран в студентски общежития.

„Това бе чисто икономическо решение. Пазарът на студентски общежития е сравнително стабилен в момента“, казва Джаймс Пълан от брокерската компания Knight Frank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още