IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С 40% са поевтинели за година нощувките в петзвездните хотели в Букурещ

Цените на стая са паднали до 200-250 евро спрямо 360-400 преди това

12:20 | 15.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
С 40% са поевтинели за година нощувките в петзвездните хотели в Букурещ

Цените на стаите в петзвездните хотели в Букурещ са паднали с до 40% в сравнение с миналата година и в момента се конкурират с тези на местните три- и четиризвездни обекти.

„Минаваме през период на криза и петзвездните хотели атакуват максималния обхват от клиенти, включително и този на хотелите с 3 и 4 звезди, това е неприятна, но оправдаема ситуация“, коментира пред румънското издание Business Standard Михай Раснита, генерален секретар на Румънската федерация на хотелиерския сектор.

По думите му петзвездният пазар приема по-гъвкава политика, цените падат значително - до 200-250 евро на стая спрямо 360-400 евро преди това.

„Тези цени са подобни на тарифите на някои тризвездни хотели, което означава, че сега човек може да плати за тризвездна стая, а да спи в петзвездна“, коментира и Курт Щрохмайер, генерален мениджър на хотелската верига Marriott.

Скорошно проучване на консултантската компания CB Richard Ellis показа, че през първото тримесечие на тази година хотелите в Букурещ са имали най-ниска запълняемост сред столиците в Централна и Източна Европа.

Според Щрохмайер една от причините запълняемостта в столици като Виена и Прага да е значително по-висока е фактът, че румънската столица залага предимно на бизнес туризма, който е сред най-силно засегнатите по време на икономическа криза. Обратно – там, където се пътува и с цел почивка и екскурзия, хотелите се справят доста по-добре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още