IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Защо да купувате в България, като може да имате къща в Маями?"

Спадът в цените на имотите в престижни световни локации ги прави привлекателни за купувачите, търсещи изгодни сделки

12:36 | 15.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
"Защо да купувате в България, като може да имате къща в Маями?"

Със спада на цените на жилищата в различни престижни локации по света пазарът на имоти промени глобалния си облик и процеси на преструктуриране се наблюдават на много места по света, като купувачите, там където все още ги има, се оттеглят от едни пазари и се насочват към други.

Пазарът на имоти в Маями, където имения имат звезди от шоубизнеса като Рики Мартин и Дженифър Лопес, подобно на много други в САЩ, е отчел значителни ценови понижения през последната година и половина. С това се е превърнал в още по-атрактивна и конкурентна дестинация за покупка на жилища.

Вследствие на спада в цените в Маями сега се продават жилища на цена, равна на една малка част от това, което са стрували преди пет години, пише Daily Mail.

Само тази година цените са се понижили с 45%, а броят на отнетите поради необслужвани ипотечни заеми жилища се е увеличил тройно. Това означава невероятен шанс за купувачите, които търсят изгодна сделка в локация, за която не са очаквали, че ще могат някога да си позволят, пише изданието.

Става дума за това да имаш жилище в топ световна локация, казва Джон Хауъл от International Law Partnership, която консултира инвеститори при международни покупки на жилища.

„Защо да купувате в България, като може да притежавате (имот) в една от най-престижните локации в света“, коментира той. „Видях голям апартамент с две спални на последния етаж с гледка към морето да се продава от „мотивиран продавач“, такъв, който отчаяно се нуждае да се отърве от имота, за 158 хил. паунда...“, казва Хауъл.

Наред с това на някои места в Маями продължава и изграждането на нови луксозни проекти. Един от тях е Icon Brickell, проект с жилищни кули от 57 етажа и общо 1855 апартамента.

Но дори и интересът на Дженифър Лопес към покупка на имот в проекта не може да помогне на продажбите. Много потенциални купувачи са се оттеглили и по-голямата част от жилищата стоят непродадени, пише изданието.

Дейвид Гилс, директор на Property Deals Florida, се е преместил от Великобритания в Маями през 80-те години. По негово мнение подобни проекти предлагат много привлекателни възможности за купувачите в момента.

Наред с това може да се намерят сделки за имоти с гледка към морето от продавачи в затруднено положение на цени от 120 хил. паунда, казва той, като добавя, че след пет години цените отново ще са на високи нива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още