IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продължава вносът на опасен цимент

ЕК ще следи какви мерки взимаме по въпроса

10:35 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продължава вносът на опасен цимент

Вносът на опасен цимент от трети страни, неотговарящ на европейските стандарти, продължава, съобщават от Българската асоциация на циментовата индустрия (БАЦИ).

По данни на асоциацията всеки ден у нас се внасят по над 10 000 т от опасния материал.

До момента, повече от месец и половина след първите сигнали, отправени към компетентните институции, няма наложени санкции и опасният цимент безпрепятствено преминава границите на страната и достига до потребителите, казват от БАЦИ.

Според асоциацията някои вносители предоставят сертификати за качество, които не отговарят на реалното съдържание на компонентите в материала. Тези сертификати са с изтекъл срок на годност, а част от тях са дори за гипс.

Асоциацията разполага с тях и е готова да ги предостави на заинтересованите лица, също както ги е предала в Министерски съвет.

Съобщава се още, че Европейската комисия се е ангажирала да разгледа случая и да проследи какви мерки се взимат по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още