IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ирландски строителни компании търсят възможности за бизнес в България

Общо 25 ирландски компании, които представляват над 50% от строителния сектор в Северна Ирландия, ще участват в петдневна търговска мисия в България и Румъния

13:35 | 11.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Ирландски строителни компании търсят възможности за бизнес в България

Общо 25 ирландски компании, които представляват над 50% от строителния сектор в Северна Ирландия, ще търсят възможности за бизнес в България и Румъния по време на петдневна търговска мисия в двете страни, която започва днес.

Посещението се организира от агенцията за инвестиции и бизнес в Северна Ирландия Invest NI и е най-голямото по рода си, организирано от нея, в България и Румъния, съобщават от агенцията.

Сред компаниите, опитващи се да се справят със спада на пазара на имоти вследствие на кризата, са големи инфраструктурни фирми, подизпълнители на различни обекти, товаро-разтоварни компании, както и фирми, специализирани в рециклирането на материали. Повечето от тях посещават двата пазара за първи път.

По думите на Др. Вики Кел, търговски директор на Invest NI и един от организаторите на мисията, България и Румъния предлагат значителни възможности за компаниите от Северна Ирландия в редица бизнес сектори.

„България и Румъния се възползват от значителни инвестиции от ЕС в модернизацията на техните икономики“, казва тя. „Това предвижда мащабни инвестиции в подобряване на инфраструктурата, включително транспорт, телекомуникации, както и в големи екологични проекти. Инвестициите от ЕС в инфраструктура само в България са на стойност над 8 млрд. паунда“, коментира тя, като добавя, че възможностите са значителни и в двете развиващи се страни.

„Сигурни сме, че посещението ще създаде добри бизнес възможности за всички компании“.

Участниците в делегацията имат предварително подготвени срещи с представители на местния бизнес и администрация в двете държави. Организаторите ще предоставят подкрепа на компаниите, за да могат последните да „се върнат на двата пазара в рамките на шест месеца“, казва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още