IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Свинският грип може да нанесе пореден удар на бизнес имотите в Лондон

Свинският грип е един от редица фактори с неизвестно отражение, който може да изиграе отрицателна роля върху икономиката

10:41 | 11.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Свинският грип може да нанесе пореден удар на бизнес имотите в Лондон

Свинският грип може да засегне още повече пазара на бизнес имоти в Лондон. Това е мнението на Кийт Стивънсън, директор "Проучвания" в Atisreal, цитиран от PropertyWeek.

По негово мнение свинският грип е един от редица фактори с неизвестно отражение, който може да изиграе отрицателна роля върху икономиката, което на свой ред може да има ефект и за офис пазара.

“Това не представлява непосредствена заплаха за сектора”, казва той. „Но може да се превърне в проблем към есента и може да коства няколко базисни пункта от възстановяването.“

Стивънсън посочи и преструктурирането на финансовия сектор, както и увеличението на степента на регулиране на британския и европейските финансови пазари като „неизвестни фактори“, които може да препятстват възстановяването.

Той казва, че настоящата рецесия е по-тежка за безработицата в сравнение с предишни спадове през 70-те години, в края на 80-те, началото на 90-те години, както и краха на „дотком“ пазара.

Според Дан Бейли, директор "Отдаване под наем" в компанията, офис пазарът в Ситито ще е един от най-трудните през следващата година.

Усвояването на площите през първото тримесечие на тази година бе на ниво от 50% от петгодишната средна стойност за Ситито и Уест Енд.

Въпреки това той казва, че в някои централни райони в Лондон се забелязва известно положително развитие по отношение на отдаването под наем на офис площи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още