IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Балканстрой откри завод за продукти от дървесина в Разлог за 70 млн. лв.

В завода вече работят над 200 човека, плановете са до края на 2010 г. броят им да достигне 450

14:45 | 08.05.09 г.
Балканстрой откри завод за продукти от дървесина в Разлог за 70 млн. лв.

„Балканстрой” АД откри официално днес в Разлог завод за производство на продукти от иглолистна и широколистна дървесина за строителството, съобщиха от строителния холдинг.

Заводът на Technowood, дружество от холдинга, е разположен на 10 хил. кв. м площ, като в производствената база са инвестирани над 70 млн. лева за цялостно оборудване, набиране и обучение на персонал, техническо проектиране и проектиране на сгради, терен и други.

В завода вече работят над 200 човека, заедно с административния състав, а до края на 2010 г. се планира броят им да достигне 450.

Портфолиото на Technowood включва кофражни греди (трегери) и многослойни греди за конструкции, трислойни кофражни платна, масивни и интериорни врати, дървена дограма със стъклопакет, биопелети за отопление, градински мебели и други.

Компанията има капацитет да преработва над 50 хил. куб. м трупи годишно до крайна продукция при напълно безотпадна технология. Целта на дружеството e до края на 2009 г. да достигне 20-25% от съвкупния пазарен дял на платна и греди и до 20% от пазара на интериорни врати и дограма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още