IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Засилва се интересът към покупка на жилище на Острова

Трябва обаче да се отчете, че традиционно през пролетта има сезонно засилване на интереса

10:18 | 07.05.09 г.
Засилва се интересът към покупка на жилище на Острова

Наблюдава се засилване на интереса към покупка на жилище във Великобритания, казват от сайта за имоти Rightmove, като посочват, че активността на сайта им е достигнала нива, подобни на тези преди забавянето, пише Financial Times.

През април трафикът на сайта се увеличи за първи път в сравнение със същия месец на 2008 г. Генерираните заявки пък са регистрирали ръст от 50% през първото тримесечие на 2009 г. в сравнение с първите три месеца на 2008 г.

От компанията казват, че резултатите от дейността им изпреварват очакванията, подпомагани от значителното забавяне в темпа на излизане от бизнеса на компании за имоти. Над една пета от агенциите за имоти напуснаха бранша миналата година, като всеки месец до 300 от членуващи в сайта агенции е трябвало да прекратят членството си поради фалит.

От началото на годината досега списъкът с агенциите на сайта е останал непроменен, а предложенията за отдаване под наем са нараснали. Трябва обаче да се отчете, че традиционно през пролетта има сезонно засилване на интереса.

Междувременно от консултантска компания Savills също посочват ръст в сделките на жилищния пазар през март, в сравнение с ниски нива през януари и февруари, заради интереса от страна на купувачите със собствени средства.

От компанията обаче казват, че ще възприемат предпазлив подход през 2009 г. поради незначителната промяна в пазарните условия и липсата на доказателства за стабилно подобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още