IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Renault продава имоти за 1 млрд. евро

Очаква се Renault да остане наемател на продадените активи

08:20 | 06.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Renault продава имоти за 1 млрд. евро

Търпящият ударите на кризата и затиснат от дълговите си автомобилопроизводител Renault смята да продаде една шеста от своите недвижими имоти по света, с което планира да се сдобие с един милиард евро, предава АФП.

Проектът е бил представен по време на среща в централата на френската компания миналата седмица, посочва синдикален представител пред агенцията, потвърждавайки по този начин излязла по-рано информация по темата във вестник „Монд”.

Говорител на групата не е потвърдил размера на активите, които ще бъдат предложени за продажба.

Компанията има около 70 жилищни сгради във Франция. От плановете за продажба няма да бъдат засегнати центърът за разработване на нови модели в страната, нито индустриалните имоти, е уточнил синдикалистът. Самата програма е предвидено да се реализира през тази и през следващата година.

Очаква се Renault да остане наемател на продадените активи. Това е често срещана практика при опитите за справяне с липсата на налични пари. „Немската Daimler направи същото преди няколко години с имотите си в източната част на Германия”, припомня Жорж Диен, анализатор към инвестиционната банка Natixis.

Тази операция няма да окаже влияние върху служителите, е уточил говорителят на компанията.

Сред потенциалните купувачи „Монд” цитира застрахователна група, ипотечна компания и пенсионен фонд.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още