IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нивото на собственост на жилища в САЩ се върна до стойностите от 2000 г.

Най-голямо понижение се наблюдава сред по-младите купувачи

11:01 | 29.04.09 г.
Нивото на собственост на жилища в САЩ се върна до стойностите от 2000 г.

Нивото на собственост на жилища в САЩ се понижава през първото тримесечие на годината до най-ниската си стойност от 2000 г., като най-голям спад се наблюдава при по-младите купувачи.

Коригирано спрямо сезонни колебания, нивото на собственост в национален мащаб е 67,5% за първото тримесечие, което е спад от половин процентен пункт спрямо същия период година по-рано, сочат данните на бюрото за преброяване на населението.

Това е най-ниската стойност от второто тримесечие на 2000 г. насам и е поредният индикатор, разкриващ как тенденцията от годините на лесно кредитиране и нарастване на дела на домакинствата, които живеят в собствени жилища, се преобръща от рецесията и кризата с отнетите имоти заради просрочени ипотеки, пише WSJ.

Нивото на собственост сред младите хора на възраст на възраст под 35 години се понижава с 1,5 процентен пункт до 39,8% през първото тримесечие спрямо 41,3 през първите три месеца на 2008. При хората на възраст между 35 и 44 години нивото се понижава с 1 процентен пункт до 65,7% за първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още