IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София ще прави център за третиране и оползотворяване на строителни отпадъци

В четвъртък СОС ще гласува решение, с което трябва да бъде одобрено изразходването на 900 хил. евро собствени средства на дружеството за купуването на част от съоръженията

15:45 | 28.04.09 г.
София ще прави център за третиране и оползотворяване на строителни отпадъци

Общинското дружество „Софинвест“ ЕООД ще изгражда център за третиране и оползотворяване на строителни отпадъци. В четвъртък Столичния общински съвет ще гласува решение, с което трябва да бъде одобрено изразходването на 900 хил. евро собствени средства на дружеството за купуването на част от съоръженията, съобщи БТА.

Центърът ще е разпределителна площадка за оползотворяване и трошачно-сортировъчна машина, на която строителните отпадъци ще бъдат разделяни, сортирани и предавани за последващо рециклиране и оползотворяване.

Според ръководството на общинското дружество с пускането в експлоатацията на инсталацията ще се постигне намаляване на обема на постъпващите за депониране строителни отпадъци, оползотворяването на 4500 куб. метра отпадъци от депото на месец и освобождаването на такъв обем за депониране.

Технологичното сепариране ще се извършва в два модула, като чрез подвижна пресевна инсталация ще се отделят и сортират по едрина и плътност неорганични отпадъци, а чрез станция за ръчно разделяне на раздробените фракции ще се доизвличат компонентите с по-висока цена и ще се подготвят за повторна употреба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още