IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Хромът във вносния цимент от Турция е 15 пъти над нормата

Проверени са 24 обекта на територията на област Кърджали

09:32 | 27.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Хромът във вносния цимент от Турция е 15 пъти над нормата

Съдържанието на шествалентен хром в пробите цимент, поставен под възбрана в област Кърджали, е 15 пъти над нормата. Това сочат резултатите от анализите, извършени в акредитирана лаборатория в София, съобщиха от пресцентъра на РИОКОЗ - Кърджали.

Количествата цимент марка Портланд с произход от Турция са 45 тона и бяха открити в складовете на фирмите ЕТ "Дени- Дениз Ариф"- Момчилград, ЕТ "Тано - Танер Осман" - с. Фотиново община Кирково и "Абаджъ- Инт" ЕООД – Кърджали.

Проверките бяха разпоредени от Министерството на здравеопазването във връзка с информация, че у нас се внася цимент с високо съдържание на хром. Тя обхвана 24 обекта на територията на област Кърджали.

Здравните инспектори от отдел "Контрол на нехранителни обекти и стоки" издадоха три предписания за блокиране на откритите количества 45 тона цимент и съставиха три акта по Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и препарати и Наредбата за опасните химични вещества и препарати, подлежащи на забрана или ограничение при търговия и употреба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още