IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Евровизия 2009 вдигна цените на хотелските нощувки в Москва с 30%

Предстоят проверки на антимонополните органи

13:40 | 24.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Евровизия 2009 вдигна цените на хотелските нощувки в Москва с 30%

Цените на нощувките в тризвездните и четиризвездните московски хотели ще се увеличат средно с 20-30% по време на музикалния конкурс Евровизия 2009, който ще се проведе в руската столица от 9 до 16 май, съобщава Дни.ру.

Аудиторията на Евровизия може да пребивава само в хотели от нисък до среден ценови сегмент. Конкурсът е практически единствената възможност за московските хотелиери да изкарат някаква печалба, коментира изданието.

В действията на хотелиерите, повишаващи цените по време на провеждането на музикалния конкурс, обаче могат да бъдат видени признаци на нарушения на антимонополното законодателство и в тази връзка Федералната антимонополна служба (ФАС) на Русия ще извършва проверки.

По-рано под вниманието на ФАС бяха попаднали 11 петербургски хотела, които миналата година по време на Петербургския икономически форум бяха удвоили цените за стаите си. Тогава антимонополистите заплашиха да наложат глоба в размер на 7,5 на сто от оборота на провинилите се хотелиери.

Миналата година хотелиерите в Москва бяха вдигнали цените във връзка с провеждането на финала на Шампионската лига на УЕФА, но с настъпването на световната финансова криза цените на стаите в руската столица спаднаха с 40 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още