IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститорите се въздържат от нови вложения във фондовете за имоти в Европа

Една трета от инвеститорите и половината от фондовете от фондове, на които е било предложено да увеличат инвестициите си в даден фонд, са отказали

14:06 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститорите се въздържат от нови вложения във фондовете за имоти в Европа

Инвеститорите са значително по-малко склонни да правят нови вложения във фондовете за имоти в Европа, сочи проучване на Европейската асоциация на непубличните фондове за имоти (Inrev).

Според него една трета от инвеститорите и половината от фондовете от фондове, на които е било предложено да увеличат инвестициите си в даден фонд, са отказали.

През последните 12 месеца едва около една пета от инвеститорите са направили нови капиталовложения в съществуващите фондове. Делът на фондовете от фондове, които са направили нови инвестиции, пък е 13%. Въпреки това от Inrev отбелязват, че при последните процесът е затруднен поради факта, че те трябва първо да получат одобрение за евентуални инвестиции от страна на своите акционери.

Проучването посочва, че играчите в сектора са обезпокоени от задлъжнялостта на непубличните фондове. Общо 53% от мениджърите на фондове от фондове и 48% от инвеститорите, които са взели участие, са казали, че са много обезпокоени от възможността много от фондовете да нарушат споразуменията си с банките кредиторки.

По думите на Ръсел Чаплин от UBS Asset Management и от отдел Проучвания в Inrev мениджърите на фондове от фондове вероятно са притеснени поради това, че те обикновено инвестират във фондове за имоти от периода 2006-2007 г., когато делът на кредитите в индустрията е бил на най-високите си нива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още