IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чавес подари остров на САЩ

Островът се намира в река Делауер в щата Ню Джърси и има площ от близо 1,6 млн. кв. метра

17:35 | 22.04.09 г.
Чавес подари остров на САЩ

Президентът на Венецуела Уго Чавес обяви по време на Петата среща на върха на двете Америки и Карибския регион, че Венецуела подарява на САЩ остров, собственост на базираната в Щатите Citgo, която е дъщерна компания на държавната Petróleos de Venezuela, съобщи El Universal.

Островът се намира в река Делауер в щата Ню Джърси, срещу град Филаделфия и в близост до град Камдън. Казва се Островът на Пети и има площ от приблизително 392 акра (близо 1,6 млн. кв. метра)

Citgo е планирала да даде острова на САЩ от 2004 г. с цел да бъде почистен и превърнат в резерват за дивата природа.

Към момента компанията не извършва никаква бизнес дейност на острова, а само реализира проект за възстановяване на природата, стартиран с меморандум за разбирателство със службата за опазване на околната среда на Ню Джърси.

След като Венецуела прехвърли острова на САЩ, той ще бъде превърнат в резерват за дивата природа благодарение на разнообразието от флора и фауна, сред които и застрашени видове.

Чавес е подчертал, че ходът има за цел да укрепи връзките с Щатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още