IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Диков предлага обособяване на шест мини-кампуса в Студентски град

В кампусите ще има по три-четири блока, а само в един от тях – седем

17:20 | 22.04.09 г.
Автор - снимка
Създател
Диков предлага обособяване на шест мини-кампуса в Студентски град

Обособяването на шест мини-кампуса в „Студентски град“ предложи главният архитект на София Петър Диков по време на срещата му със студенти днес.

В срещата участваха Сдружението за развитие и обществен контрол на студентските общежития и столове (СРОКСОС) и организацията Европейска лява младежка алтернатива (ЕЛМА).

По думите на Диков това ще са шест обособени зони в „Студентски град“, всяка една от която е с по три-четири блока в нея, а само една - със седем. В тях ще се влиза с пропускателен режим, а те ще бъдат отделени от околността с огради.

Ако в тези територии попадат частни терени - те ще бъдат отчуждени, а единственото допустимо като търговски обект в тях ще е хранителен магазин, каза Диков, цитиран от БТА. Той посочи още, че всеки един от кампусите ще е със самостоятелно управление.

От студентските организации заявиха, че чрез тази идея им се ограничава свободата и настояха за обособяването на целия жилищен комплекс в отделен кампус. Според главния архитект за тази цел ще са необходими не милиони, а милиарди лева.

Още по темата: 

Защо няма вложения в студентски имоти – недалновидност или нерентабилност?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още