IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брокери на имоти в Румъния се преквалифицират в дистрибутори на козметика

Хората, които в недвижимите имоти са получавали комисиони от до 5 хил. евро за сделка, сега трябва да продадат хиляда червила, за да стигнат тази сума

09:40 | 22.04.09 г.
Брокери на имоти в Румъния се преквалифицират в дистрибутори на козметика

Забавянето на пазара на недвижими имоти подтикна много брокери от този сектор в Румъния да потърсят работа на друго поприще като директната продажба, пише ZF.

Такъв е случаят с компанията за козметични продукти Oriflame, която разпространява своята продукция на база директен контакт между хората чрез мрежата си от 2500 дистрибутори.

„Много от хората, които идват при нас, са от сектора на недвижимите имоти. Брокери, свикнали да продават жилища и привикнали към определен стандарт на живот, сега имат да плащат банкови заеми, принудени са да продават и идват при нас да се пробват и в тази сфера“, казват от Oriflame Romania.

От друга страна от компанията казват, че хората, които в недвижимите имоти са получавали комисиони от до 5 хил. евро за сделка, сега трябва да продадат хиляда червила, за да стигнат тази сума. Затова в по-дългосрочен план броят на хората, които остават на работа, е много малък, въпреки че броят на заинтересованите е по-голям в сравнение със средния брой от последните четири години.

„Не всеки може да продава. Най-надеждните хора са тези, които са женени, имат деца и изтеглени кредити от банките. Младежи идват при нас, остават за малко и после си тръгват, оставяйки работата незавършена“, коментират от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още